Kalaspannkakor

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 2 dl mjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 msk smör

Beredning:

Vispa sönder äggen med salt och socker. Tillsätt mjöl, det smälta smöret och 2 dl mjölk samt vispa smeten slät. Därefter tillsättes resten av mjölken. Grädda tunna pannkakor på METEOR Stekhäll Lägg 1-2 msk glass och 1 msk jordgubbssylt på pannkakan och rulla eller vik ihop den. Servera genast - ev. med en klick vispad grädde.

Tunna majsbröd (Tacos från Mexico)

Ingredienser:

  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 3 dl majsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk olja

Beredning:

Vispa samman ägg, mjölk och salt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner detta. Tillsätt olja och vispa tills smeten blir slät och jämn. Grädda tunna majsbröd på båda sidor på METEOR Stekhäll. Lägg upp kakorna med lite smörpapper mellan och täck med bakduk, de torkar nämligen fort. Fylles med köttfärsröra, taco kryddmix, sallad, tomater, riven ost. Kakorna går bra att frysa i plastpåse med folie mellan varje kaka.

Hårt tunnbröd från Bohuslän

Ingredienser:

  • 50 g smör eller rumsvarmt ister
  • 1 l mjölk el. äggostvassla
  • 50 g jäst
  • 2 msk sirap
  • 1 msk salt
  • 2 l rågmjöl
  • c:a 1/2 l vetemjöl
  • 2 tsk hjorthornssalt

Beredning:

Smält smöret eller skiva rumsvarmt ister. Häll över mjölken eller vasslan och värm till 37°. Degspadet hälles i en bunke och jästen smulas i. Rör om samt tillsätt sirap, salt och mjöl. Arbeta degen. Låt jäsa till dubbel storlek. Arbeta in hjorthornssaltet. Dela degen i 15 delar och arbeta varje del till en rund bulle, som får jäsa. Kavla ut bullarna med slät kavel, därefter med kruskavel till mycket tunna kakor, som naggas. Gräddas på METEOR Stekhäll ca 1 min på varje sida. Brödet får kallna på galler utan bakduk, så att det torkar och blir sprött.

 

Bohuscrêpes

Ingredienser pannkaka:

  • 2 ägg
  • 1 1/4 del mjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk smält smör

Ingredienser stuvning:

  • 1 burk musslor (225 g)
  • 1 burk champinjoner (200 g)
  • 50 g smör
  • 300 g oskalade räkor
  • 3 msk mjöl
  • spad från musslor och svamp
  • 1 dl grädde
  • salt, vitpeppar

Beredning:

Vispa samman pannkakssmeten. Fräs svamp och musslor i smör i en kastrull. Strö över mjöl samt späd med spad och grädde och låt koka i 2 min. Tillsätt de skalade räkorna. Sätt METEOR Stekhäll regulator på max. När den blivit varm hälles 1 dl smet på hällen och gräddas. Dela med stekspaden i 4 delar och lägg en klick stuvning på varje bit. Rulla ihop genom att använda stekspaden och servera direkt på tallriken. En god sallad av t.ex. isbergssallat, gurka, tomat eller strimlad paprika, kryddat och med pressad citron över passar bra till.

 

Mjukt tunnbröd från Bohuslän

Ingredienser:

  • 50 g smör eller rumsvarmt ister
  • 1 l mjölk eller äggostvassla
  • 50 g jäst
  • 2 msk sirap
  • 1 msk salt
  • 5 dl rågsikt
  • c:a 1,7 l vetemjöl
  • 2 tsk hjorthornssalt

Beredning:

Smält smöret eller skiva rumsvarmt ister. Häll mjölken över och värm till 37°. Degspadet hälles i en bunke och jästen smulas i. Rör om samt tillsätt sirap, salt, rågsikt och en del av vetemjölet - resten sparas till utbakningen. Arbeta degen, låt jäsa till dubbel storlek. Tillsätt sedan hjorthornssalt. Arbeta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 10 delar och trilla till runda bullar, som får jäsa mellan bakdukar. Kavla ut bullarna med kavel, därefter med kruskavel till kakor som naggas och gräddas på METEOR Stekhäll med regulatorn inställd på max., ev kan man skruva ned värmen något om plattan blir alltför varm. Brödet gräddas c:a 1 min på vardera sidan. Får svalna mellan bakdukar.

LEvAnnis AB

Levannis är ett personligt litet företag beläget i Arvika i västra Värmland. Vi importerar denna kvalitetsprodukt från Norge och levererar sedan till våra återförsäljare runt om i landet.

Kontakt

Besöksadress/
Postadress:

Levannis AB
Bergenholtz väg 5
671 93 Arvika

Telefon: 070-37 325 37
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.