Mjukt tunnbröd från Bohuslän

Ingredienser:

  • 50 g smör eller rumsvarmt ister
  • 1 l mjölk eller äggostvassla
  • 50 g jäst
  • 2 msk sirap
  • 1 msk salt
  • 5 dl rågsikt
  • c:a 1,7 l vetemjöl
  • 2 tsk hjorthornssalt

Beredning:

Smält smöret eller skiva rumsvarmt ister. Häll mjölken över och värm till 37°. Degspadet hälles i en bunke och jästen smulas i. Rör om samt tillsätt sirap, salt, rågsikt och en del av vetemjölet - resten sparas till utbakningen. Arbeta degen, låt jäsa till dubbel storlek. Tillsätt sedan hjorthornssalt. Arbeta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 10 delar och trilla till runda bullar, som får jäsa mellan bakdukar. Kavla ut bullarna med kavel, därefter med kruskavel till kakor som naggas och gräddas på METEOR Stekhäll med regulatorn inställd på max., ev kan man skruva ned värmen något om plattan blir alltför varm. Brödet gräddas c:a 1 min på vardera sidan. Får svalna mellan bakdukar.

LEvAnnis AB

Levannis är ett personligt litet företag beläget i Arvika i västra Värmland. Vi importerar denna kvalitetsprodukt från Norge och levererar sedan till våra återförsäljare runt om i landet.

Kontakt

Besöksadress/
Postadress:

Levannis AB
Bergenholtz väg 5
671 93 Arvika

Telefon: 070-37 325 37
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.